Laatse update: 's Gravenpolder
Kerkgebouw
Wegens een ruime financiële gift van het Nationaal Rampenfonds werd het mogelijk na de Watersnoodramp in 1953 een nieuwe Gereformeerde Kerk te Geersdijk te bouwen. Deze kwam tegenover de Hervormde Kerk te staan. De eerste steen werd gelegd in 1958 en een jaar later werd het nieuwe kerkgebouw in gebruik genomen.
In de jaren ’80 van de vorige eeuw werd een Samen Op Weg verband gesticht met de Hervormde Kerk. Sinds deze tijd werd uitsluitend gebruik ngemaakt van de Gereformeerde Kerk, die werd omgedoopt tot Ontmoetingskerk. Na fusie met de Hervormde Kerk in Wissenkerke in 2004, werd in 2013 wegens het teruglopend ledenaantal de Ontmoetingskerk in Geersdijk gesloten. Op zondag 30 juni 2013 vond de laatste kerkdienst plaats. De bestemming van het gebouw is niet bekend.
Orgel
Contacten met de orgelcommissie van de Nederlands Hervormde Kerk voor de bouw van een nieuw orgel voor de Ontmoetingskerk in Geersdijk werden in 1954 gelegd.
In 1957 kreeg de firma Gebr. Van Vulpen de opdracht een tweeklaviers orgel te bouwen voor de Gereformeerde Ontmoetingskerk te Geersdijk. Het type orgel is gebaseerd op het door de Fa. Marcussen & Zoon gebouwde koororgel voor de Domkerk Uppsala en het ‘Sweelinck-orgel’, dat thans in de Nicolaïkerk te Utrecht staat. Het Van Vulpen-orgel kreeg 13 stemmen, verdeeld over 2 klavieren en vrij pedaal. De kas werd vervaardigd uit slavonisch eikehout. Na gereedkomen in 1958 werd het tijdelijk uitgeleend aan het protestantenpaviljoen op de wereldtentoonstelling 'Expo '58' te Brussel. Hier werd het op 20 mei 1958 in gebruik genomen en gebruikt voor begeleiding in de dagelijks te houden korte kerkdiensten. Het orgel werd in 1960 overgeplaatst naar de Gereformeerde Ontmoetingskerk te Geersdijk. Het werd in mei 1960 gebruik genomen met een bespeling door A. J. Keizer uit Middelharnis.
Een vrijwel identiek orgel bevindt zich in de Ichthuskerk te Tholen.
Na sluiting van de Ontmoetingskerk in 2013 is het orgel verkocht en door orgelbouwer Pels overgeplaatst naar de kapel van het voormalige Sint Stanislascollege in Antwerpen. De dispositie in Geersdijk was:
Hoofdwerk: roerfluit 8, prestant 4, woudfluit 2, mixtuur II-IV, dulciaan 8, I/II
Positief: holijp 8 (C-b tr. roerfluit 8), roerfluit 4, prestant 2, nasard 1 1/3, cimbel I
Pedaal: subbas 16, gedekt 8 (mech. unit), vox humana 4, P/I, P/II
Overige gegevens:
Manuaalomvang: C-f’’’
Pedaalomvang: C-f’
Stemming: evenredig zwevend
Toonhoogte: a’ = 440 Hz
Tractuur: mechanische sleepladen