Wie

Nogmaals van harte welkom op deze website! Middels deze pagina wil ik mezelf voorstellen en een en ander uitleggen over hoe ik te werk zal gaan.

Ik ben Leander van den Bos, in 2005 geboren in Bruinisse; waar ik tot mijn 15e heb gewoond. Hierna volgde een periode van 3 jaar Urk, en nu ben ik weer terug in Zeeland: in Goes.

In het dagelijks leven ben ik student aan Codarts Rotterdam, orgel natuurlijk, en ik speel in verschillende kerken op Schouwen-Duiveland, meestal in Dreischor, waar ik ook een lespraktijk heb.

Via het laatstgenoemde orgel groeide mijn interesse voor het orgel, en mijn instrumentale vaardigheden. Via dat instrument raakte ik ook onder de indruk van de, vaak verguisde, orgelstroming 'neo-barok'. Echter, mijn interesse gaat veel verder dan dat: wat heeft er allemaal niet in Zeeland gestaan? En wat staat er nog steeds? Wat kan ik doen om dat weer onder de aandacht te brengen?

Met die manier van denken in mijn achterhoofd heb ik deze website en dit iniatief van Jan van der Male (en eerder Prosper Sevestre) overgenomen. De eerste, erg grote, stap die ik wil maken, en waar ik nu hard mee bezig ben, is de hele site te moderniseren. Dit probeer ik wekelijks op te pakken door 2 of meer plaatsnamen toe te voegen vanuit de oude website. Het is daarom zo dat de site momenteel incompleet is. Daarnaast wil ik zoveel mogelijk opnames van Zeeuwse orgels op YouTube zien te krijgen (en dus te linken aan deze website). Deze website is mijn project voor 2024, en ik hoop het eerder af te hebben. Helaas (maar ook gelukkig) is er veel orgelliteratuur in te studeren.

Ziet u fouten op de website? Dan hoor ik dat graag!

Nasard en holpijp van het orgel te Dreischor

Uiteraard kan ik uw hulp goed gebruiken! Als u denkt een bijdrage te kunnen leveren op welke wijze dan ook, neem dan gerust contact op.