Laatse update: 's Gravenpolder
Kerkgebouw
In 1975 werd de Koningskerk in Goes in gebruik genomen. Aanvankelijk kerkte hier de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt van Goes. Nadat de kerk te klein werd, werd de Hoeksteen aan de Noordhoeklaan gebouwd (met daarin een elektronicum). Deze kerk werd echter opnieuw te klein en werd door hen de Westerkerk gehuurd, en vervolgens een nieuwe kerk aan de zuidkant van Goes gebouwd.
De Koningskerk werd verkocht aan de Gereformeerde Gemeente in Nederland, die de kerk nog steeds in gebruik hebben.
Orgel
Het orgel in de Koningskerk te Goes is van onbekende herkomst. Het werd vermoedelijk rond 1900 gebouwd, maar het is niet bekend door wie. Wel is bekend dat het afkomstig is uit Gouda. In 1961 werd het in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt te Gouda geplaatst door de firma Koppejan te Ederveen. Hierbij werd een Subbas 16' op een pneumatische windlade geplaatst. In 1976 werd het orgel vanuit de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt te Gouda overgebracht naar de Koningskerk te Goes, aangezien men in Gouda een nieuwe kerk met een nieuw orgel in gebruik nam. Het orgel is in de Koningskerk in Goes zonder wijzigingen opgebouwd.
In maart 2013 wordt het orgel gerestaureerd waarbij het werd uitgebreid met een tweede klavier met daarop enkele digitale stemmen van het merk Hauptwerk. Ook de klaviatuur en registerknoppen zijn vernieuwd. De dispositie (hauptwerkregisters in het rood) is nu:
Hoofdwerk: bourdon 16, prestant 8, roerfluit 8, viola di gamba 8, octaaf 4, fluit 4, quint 3, octaaf 2, mixtuur II, fagot 16, trompet 8, I/II
Nevenwerk: prestant 8, roerfluit 8, quintadeen 8, celeste 8, gedekt 4, nasard 2 2/3, woudfluit 2, terts 1 3/5, hobo 8
Pedaal: subbas 16, fluit 8, bazuin 16, P/II, P/II