Laatse update: 's Gravenpolder
Kerkgebouw
In verband met het steeds groter wordende plaatsentekort in de Bethelkerk in Goes door groei van de gemeente, besloot op 5 juni 1973 de Gereformeerde Gemeente van Goes grond aan te kopen aan de Louise de Colignylaan. Op 6 mei 1977 werd de eerste paal geslagen voor een nieuwe kerk, ontworpen door achitect Valk. Op 23 mei 1979 werd de Sionkerk in gebruik genomen.
Orgel
Voor de nieuwgebouwde Sionkerk te Goes werd door D.A. Flentrop uit Zaandam een nieuw orgel gebouwd. Als uitgangspunt werd de zogenaamde Hollandse School genomen. Dit is terug te zien in zowel het uiterlijk als de dispositie van het instrument. Het orgel bezit veertig stemmen, verdeeld over drie klavieren en pedaal.
Op vrijdag 29 juni 1979 werd het orgel officieel in gebruik genomen met een bespeling door Bram Beekman. De dispositie is:
Hoofdwerk: bourdon 16, prestant 8, roerfluit 8, quintadeen 8, baarpijp 8, octaaf 4, fluit 4, quint 3, octaaf 2, mixtuur III-V, scherp III, cornet V d, trompet 8, vox humana 8, keerkoppel HW-RW, II/III, tremulant
Rugwerk: prestant 8, holpijp 8, octaaf 4, roerfluit 4, nasard 3, octaaf 2, gemshoorn 2, mixtuur IV, sesquialter II, schalmey 8, tremulant
Borstwerk: gedekt 8, prestant 4, nachthoorn 4, woudfluit 2, terts 1 3/5, larigot 1 1/3, flageolet 1, dulciaan 8
Pedaal: prestant 16, subbas 16, octaaf 8, octaaf 4, mixtuur IV-VI, bazuin 16, trompet 8, klaroen 4, P/II, P/I
Overige gegevens:
Manuaalomvang: C-g’’’
Pedaalomvang: C-f’
Stemming: evenredig zwevend
Toonhoogte: a’ = 440 Hz
Tractuur: mechanische sleepladen
Zaalorgel
In de consistorie van de Sionkerk te Goes staat een waardevol kabinetorgel. Het werd gebouwd door Kipscheer rond 1850. Via een particulier kwam het terecht bij orgelmaker Van Oosten uit Schiedam. Deze verkocht het weer aan een handelaar in Puttershoek die het verkocht aan de heer Van Velzen, burgemeester van Sint Philipsland.
Rond 1960 verbouwde de firma Koppejan uit Ederveen het orgel. Het kreeg daarbij een moderne eiken orgelkas en de dispositie werd uitgebreid met een Prestant 4 voet. In de loop van de jaren waren inmiddels tal van onderdelen vervangen.
In 1979 werd het meeverhuisd naar de Sionkerk en gelijktijdig werd besloten tot reconstructie naar de situatie van omstreeks 1850. Het geheel werd in een nieuwe orgelkas geplaatst. Deze werd vervaardigd door de firma Dieleman te Zaamslag. Van het pijpwerk waren alleen de houten registers Holpijp 8 voet en Fluit 4 voet nog origineel. De Flageolet 1 voet (B) werd in hout nieuw bijgemaakt. Na een restauratie door M. van Doeselaar is het instrument op 26 februari 1982 in gebruik genomen in de grote zaal. In latere jaren verhuisde het naar de consistorie. De dispositie aldaar is:
Manuaal: prestant 8 d, holpijp 8 b/d, viola di gamba 8 d, fluit 4 b/d, quint 3 b/d, octaaf 2 b/d, flageolet 1 b, ventiel