(voormalig) Gereformeerde Gemeente 

Kerkgebouw
Onder leiding van ds. Bakker kwam in de 19e eeuw een gezelschap in 's Gravenpolder bijeen waarbinnen al spoedig zodanige groei was, dat in 1869 een officieel kerkgebouw werd gebouwd. Op 17 oktober 1869 vond de officiële ingebruikname van het kerkgebouw in de ‘Boomwei’ aan de Provinciale weg in 's Gravenpolder.
In 1887 is deze Bakkeriaanse Gemeente uit elkaar gevallen en ontstond er nieuw kerkverband: de Oud Nederduitsch Gereformeerde Gmeente. Na diverse onenigheden leidde dit in 1922 opnieuw tot een scheuring. Het grootste deel van de leden besloot aansluiting te zoeken bij de Gereformeerde Gemeenten en kwam vanaf april 1924 bij elkaar in een uiendroogschuur. Op 30 juli 1924 werd de Gereformeerde Gemeente te ’s Gravenpolder geïnstitutioneerd.
Als voorbeeld voor een nieuw kerkgebouw diende de kerk van de Gereformeerde Gemeenten te Borssele, gebouwd in 1914. Op 5 september 1924 werd de kerk te 's Gravenpolder in gebruik genomen.
In verband met de groei van de gemeente en de slechte staat van het eerste kerkgebouw, werd in 1975 besloten een nieuwe kerk te bouwen.

Eerste orgel
Zie voor het eerste orgel, door H.H. Knipscheer in 1837 gebouwd, in 1936 in de Gereformeerde Gemeente te 's Gravenpolder geplaatst, de Gereformeerde Gemeente in Nederland te Nieuwerkerk, waar het in 1967 naar toe verplaatst is.

Tweede orgel
Op 21 maart 1964 werd besloten een nieuw orgel aan te schaffen aangezien het oude Knipscheer-orgel niet meer voldeed. Zie voor de geschiedenis van dit instrument de Oud Gereformeerde Gemeente in Sint Philipsland waar dit orgel sinds 1979 staat.