Laatse update: 's Gravenpolder
Gebouw
Vanaf 1983 werd een voormalig kantoor aan het Klein Frankrijk in Goes door het Calvijn College (toen nog Voetius Scholengemeenschap) in gebruik genomen als middelbare school.
De school werd in 1988/1989 flink uitgebreid, waaronder de bouw van een nieuwe aula.
De voormalige Gereformeerde Bondgemeente binnen de Hervormde Gemeente van Goes, die sinds het ontstaan in de jaren '70 gebruik maakte van diverse kerken, moest vanwege het groeiend ledenaantal uitzien naar een andere locatie. Een nieuwe ruimte werd gevonden in het Calvijn College aan het Klein Frankrijk. Hier werden in de aula kerkdiensten gehouden.
Na gereedkomen van het nieuwe kerkgebouw De Levensbron in 1993 kwam er een einde aan het houden van kerkdiensten in het Calvijn College
Vanaf 2008 hield de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt tijdelijk haar diensten in de aula van het Calvijn College, tot op 25 december 2009 een nieuwe kerk in de wijk Aria in gebruik werd genomen. Tot dan toe kerkte men aan de Westerkerk.
Orgel
Het elektro-pneumatische orgel in de aula van het Calvijn College in Goes werd in 1966 gebouw door de firma Fonteijn & Gaal voor de Gereformeerde kerk 'Het Open Hof' in Amsterdam-Slotervaart. De dispositie is ontworpen van de heer P.I. de Maaker, terwijl de architect G. Westerhout het pijpenfront en de orgelkas ontwierp. Het orgel kreeg 17 stemmen en enkele transmissies, verdeeld over twee klavieren en vrij pedaal. Het instrument werd op vrijdag 24 juni 1966 in gebruik genomen met een bespeling door Koos Bons. Wegens fuseren van de twee Gereformeerde kerken in Amsterdam Slotervaart en -Osdorp, kwam 'Het Open Hof' in 1988 leeg te staan en werd het orgel te koop aangeboden. Het instrument werd voor f25.000,- aangekocht door het Calvijn College in Goes, na een tip van de Vereniging Organisten der Gereformeerden Gemeenten (VOGG). De firma Kaat & Tijhuis uit Kampen verplaatste het orgel en bouwde in Goes een nieuwe kas voor het orgel. Het nieuwe front werd ontworpen door kunstenaar Rino Perdon. De dispositie werd licht gewijzigd. Zo werd de Quintadeen 8' van het tweede Manuaal ingewisseld voor een Holpijp 8' en de Koppelfluit 2' van Manuaal I en de Octaaf 2' Manuaal II zijn omgewisseld. In het voorjaar van 1989 werd het instrument gelijktijdig met de nieuwe aula in gebruik genomen. In circa 1995 voorzag de firma Kaat & Tijhuis het pedaal van een Fagot 16' op het pedaal (afkomstig uit een ander, onbekend orgel) en werd er zwart doek achter de frontpijpen aangebracht. In 2005 werden verzakte frontpijpen (Prestant 8') voorzien van een nieuwe voet. Deze werkzaamheden werden eveneens door de Kamper firma uitgevoerd. De dispositie is thans:
Manuaal I: prestant 8, roerfluit 8, octaaf 4, octaaf 2, sesquialter II, mixtuur II-V, trompet 8, I/II
Manuaal II: holpijp 8, prestant 4, fluit 4, quint 2 2/3, koppelfluit 2, scherp I-IV, kromhoorn 8
Pedaal: subbas 16, octaaf 8 tr, gedekt 8 tr, octaaf 4 tr, fagot 16, schalmey 4, P/I, P/II, tremulant hele werk, vaste combinaties
Overige gegevens:
Manuaalomvang: C-g’’’
Pedaalomvang: C-f’
Stemming: evenredig zwevend
Toonhoogte: a’ = 440 Hz
Tractuur: elektro-pneumatische kegelladen